For many years, this conference has been the perfect platform for bringing together the scientific, industrial and regulatory communities, dealing with the assessment of pesticide residues in food. Learn about the latest developments in risk assessment, the setting of maximum residue limits as well as regulatory and guideline updates.
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The risk assessment of pesticide residues in food is a key element of the EU regulatory framework for plant protection products. This process involves various complexities, from data collection and evaluation to the implementation of new guidance as well as the application and authorisation procedures. To successfully navigate these challenges, it is essential to stay informed about all new developments.
Join the popular Akademie Fresenius Conference “Food Safety and Dietary Risk Assessment” to receive all the latest updates, to meet your peers and to join important discussions in a comfortable conference atmosphere. Reason enough for many participants to attend regularly every year. So don’t miss out to secure your place for this year’s event!
The Conference will be taking place in Dusseldorf on 2 and 3 April 2025.
You can also follow all the exciting contributions via our Live Stream!
Please find all information on the virtual participation here.
Guideline developments
Establishment of MRLs
Evaluation of metabolites
Dietary risk assessment and cumulative risk assessment
Professionals working in the fields of:
Sectors that should take part:
Picture Credit: © Leart – AdobeStock
We are currently in the process of compiling our event programme in close cooperation with our team of experienced speakers.
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Folgende Referierende haben bereits zugesagt, weitere folgen in Kürze:
Name
Unternehmen
Sina-Elisabeth Ben Ali
Austrian Agency for Health and Food Safety (AGES), Austria
Sina-Elisabeth Ben Ali studied nutritional sciences at the University of Vienna. Since 2018, she has been working in the field of pesticide residues at AGES. She is involved in the assessment of plant protection products and active substances, as well as in the evaluation of MRL applications. Additionally, she has been participating in the Standing Committee on Pesticide Residues since 2021.
mehrwenigerMonika Bross
BASF, Germany
Isabelle Christian
Bayer, France
Isabelle Christian is a Dietary Safety and Metabolism Expert at Bayer. She holds a PhD in organic synthesis and joined Bayer Crop Science in 2002 as a research chemist. In 2008, she moved to development/consumer risk assessment. She is a member of the CLE RESG and chairs the EUPAF dietary safety subgroup.
mehrwenigerKarsten Hohgardt
Geman Federal Office of Consumer Protection and Food Safety (BVL), Germany
Karsten Hohgardt is the Head of the unit responsible for risk management in the field of toxicology, application security, methods of analysis, and residue behaviour at BVL. His main experience lies in MRL setting and residue behaviour.
mehrwenigerCarsten Kneuer
German Federal Institute for Risk Assessment (BfR), Germany
Britta Michalski
German Federal Institute for Risk Assessment (BfR), Germany
Silvia Nicolau Solano
European Commission, Belgium
Hermine Reich
European Food Safety Authority (EFSA), Italy
Petra Veit
BASF, Germany
Wir haben für Sie im Veranstaltungshotel bis 4 Wochen vor Veranstaltungsbeginn ein begrenztes Zimmerkontingent zu ermäßigten Preisen reserviert. Bitte buchen Sie direkt beim Hotel und nennen Sie das Stichwort „Akademie Fresenius“.
Teilnahmepreis: € 1.995,00 zzgl. MwSt.
Im Teilnahmepreis sind folgende Leistungen enthalten:
Vertreter:innen einer Behörde oder einer öffentlichen Hochschule erhalten einen ermäßigten Teilnahmepreis von € 895,00 zzgl. MwSt. (Nachweis per Fax oder E-Mail erforderlich). Der Sonderpreis ist nicht mit anderen Rabatten kombinierbar.
Gruppenrabatt
Bei gemeinsamer Anmeldung aus einem Unternehmen erhalten die dritte und jede weitere Person 15 % Rabatt.
Buchen ohne Risiko
Eine kostenfreie Stornierung oder Umbuchung ist bis vier Wochen vor Veranstaltungsbeginn schriftlich möglich. Nach diesem Zeitpunkt und bis zu einer Woche vor Veranstaltungsbeginn erstatten wir Ihnen 50 % der Teilnahmegebühren. Bei späteren Stornierungen oder Nicht-Erscheinen können keine Teilnahmegebühren erstattet werden. Sie erhalten jedoch in diesem Fall von uns nach der Veranstaltung die Veranstaltungsdokumentation. Eine Ersatzperson können Sie jederzeit kostenfrei benennen.
Wären Sie gern dabei gewesen, sind jedoch zeitlich verhindert?
Zum Preis von 295,00 € zzgl. MwSt. können Sie alle Vorträge als pdf zum Download bestellen. Sie erhalten dann einige Tage nach der Veranstaltung die Zugangsdaten zum Downloadbereich unserer Website. Dort finden Sie alle Vorträge in digitaler Form (die Zustimmung der Referent:innen vorausgesetzt) und in der aktuellsten Version.
Claudia Werner
Inhalt und Konzeption
+49 231 75896-83
cwerner@akademie-fresenius.de
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cwerner@akademie-fresenius.de
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Jennifer Zerth
Organisation und Teilnehmermanagement
+49 231 75896-79
jzerth@akademie-fresenius.de
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Telefon: +49 231 75896-48
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Telefon: +49 231 75896-67
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